Διαβάστε περισσότερα: Νέα Εξέταση: Παρακέντηση Όζων Θυρεοειδούς (FNA)

Διαβάστε περισσότερα: Ημερίδα: «Πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και της HPV λοίμωξης», του...

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, εγκατέστησε στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ και λειτουργεί το νέο, υπερσύγχρονο σύστημα πολυτομικού Αξονικού Τομογράφου της SIEMENS

SOMATOM go.Now

εξοπλισμένου με CARE Dose4D και τον αλγόριθμο SAFIRE με τα οποία επιτυγχάνεται άριστη ποιότητα της ιατρικής εικόνας.

SOMATOM GO NOW

Με το νέο μας Αξονικό Τομογράφο με υπέρλεπτες τομές και πολυεπίπεδες ανασυνθέσεις επιτυγχάνεται η βέλτιστη διαγνωστική προσέγγιση με την λιγότερη δυνατή ακτινοβολία για τον εξεταζόμενο.

 

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ με απόλυτο σεβασμό

τόσο απέναντι στην πελατεία του όσο και στον Ιατρικό κόσμο,

επενδύει σταθερά και διαχρονικά στην πιο προηγμένη ιατρική τεχνολογία.

… γιατί έχει σημασία να γνωρίζεις.

PRIX GALIEN GREECE 1

Μέσα από μία λαμπρή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα διεθνούς φήμης φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien, τίμησαν και αναγνώρισαν την φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία, καταδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον σπουδαίο τους ρόλο.

Η βραδιά ξεκίνησε με την ομιλία της Προέδρου των Prix Galien Greece, κας Τζένης Περγιαλιώτου, η οποία αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, τόνισε χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι η επιστήμη χωρίς σύνορα, η υγεία χωρίς σύνορα. Η καινοτομία κι εξέλιξη στην υπηρεσία των ανθρώπων, όπου υπάρχει άνθρωπος, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, κοινωνικής δύναμης και οικονομικού υπόβαθρου. Όραμα των Prix Galien Greece είναι να αποτελέσουμε το συνδετικό κρίκο μεταξύ της φαρμακοβιομηχανίας, των ερευνητών των ασθενών και της κοινωνίας, με στόχο να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να παλέψουν από κοινού για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών».

Προκειμένου να αποδείξει έμπρακτα την άρρηκτη σχέση των καινοτόμων φαρμάκων με την ίδια τη ζωή, η κα Περγιαλιώτου απένειμε έπαινο τιμής στην Κατερίνα Αθανασιάδου, ένα νέο κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη, που με τη δύναμη ψυχής της και την πολύτιμη συνδρομή των καινοτόμων θεραπειών κέρδισε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Τον τιμητικό έπαινο παρέδωσε στην Κατερίνα Αθανασιάδου η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σκοποβολής, κα Άννα Κορακάκη.

Την απονομή των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien Greece – εφάμιλλων των βραβείων Νόμπελ – έθεσαν υπό την αιγίδα τους το Pharma Innovation Forum, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή του Ανθρωπιστικού Βραβείου «Pro Bono Humanum», το οποίο έχει ως στόχο να αναδείξει μια σπουδαία προσωπικότητα που έχει συνεισφέρει σημαντικά στο χώρο της υγείας στη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο βραβείο απονεμήθηκε φέτος από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο στην «μεγάλη» Ελληνίδα PRIX GALIEN GREECE 2ευεργέτιδα κα Αλίκη Περρωτή, για τη σημαντική συνεισφορά της στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ιατρικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η κα Αλίκη Περρωτή στη μνήμη των γονιών της δώρισε ένα τεράστιο ποσό της περιουσίας της για την ανέγερση του «Κωνσταντοπούλειου» Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας και τον εξοπλισμό του με υπερσύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα, νέες πτέρυγες και χειρουργικά τμήματα, ενώ στο Κέντρο Καινοτόμου Ιατρικής στο John Hopkins της Βαλτιμόρης, ίδρυσε την έδρα «Αλίκη Περρωτή», η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη καινοτόμων μεθόδων στην περίθαλψη των ασθενών και στην ιατρική έρευνα. Τέλος, η κα Αλίκη Περρωτή ίδρυσε το κολλέγιο «Δημήτρη Περρωτή» στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, το πρώτο ιδιωτικό ίδρυμα ανώτερων γεωργικών σπουδών της περιοχής, το οποίο εφοδιάζει με γνώσεις και στόχους τα αυριανά ηγετικά στελέχη στον τομέα της γεωργίας, της γεωργικής βιομηχανίας και της βιομηχανίας τροφίμων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή του βραβείου Patient Initiative Award. Το βραβείο αυτό ως στόχο του έχει να ενδυναμώσει την αναγνωρισιμότητα των συλλόγων ασθενών, αλλά και να τους παρακινήσει ώστε να αυξήσουν τις δραστηριότητες τους, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή πρόσβαση των ασθενών τόσο στην ενημέρωση όσο και στις παροχές υγείας.

Στη διαδικασία αξιολόγησης για το βραβείο Patient Initiative Award συμμετείχαν τριάντα δύο (32) σύλλογοι ασθενών απ’ όλη την Ελλάδα. Νικητές του βραβείου Patient Initiative Award είναι οι εξής:

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.)
  • Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚ)

Οι νικητές του βραβείου πέρα από το μετάλλιο των Prix Galien θα μοιραστούν και το ποσό των 10.000 € ως δωρεά από τη διοργάνωση των βραβείων υπέρ της λειτουργίας του συλλόγου τους.

Η τελετή συνεχίστηκε με το βραβείο Galien Scientific Research Award, το οποίο επιβραβεύει έναν Έλληνα ερευνητή ή μια ερευνητική ομάδα για το σπουδαίο ερευνητικό τους έργο, που οδήγησε σε σημαντικά οφέλη για τους συνανθρώπους μας.

Το βραβείο απονεμήθηκε στον Νεκτάριο Ταβερναράκη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Διευθυντή Ερευνών στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, για το σπουδαίο ερευνητικό του έργο στην Ελλάδα.

Τέλος, η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των φαρμακευτικών βραβείων, νικητές των οποίων είναι ανά κατηγορία οι εξής:

Καλύτερο Φαρμακευτικό Προϊόν

  • Osimertinib, της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca

Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν

  • Nivolumab, της φαρμακευτικής εταιρείας BMS
  • Pembrolizumab της φαρμακευτικής εταιρείας MSD

Καλύτερο Ορφανό Φάρμακο για σπάνια πάθηση

  • Nintedanib, της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim

Καλύτερη Ιατρική Συσκευή ή Διαγνωστικό Εργαλείο ή Μηχάνημα ή Βιοδείκτης ή Ιατροτεχνολογικό Προϊόν

  • cobas® EGFR Mutation Test v2, της εταιρίας Roche Diagnostics (Hellas)

Αγαπητοί συμπολίτες,

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ συμπλήρωσε 25 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αυτή τη μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία την οφείλουμε στην αταλάντευτη επιλογή που επιδείξατε και επιδεικνύετε, να εμπιστεύεσθε τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες μας. Μια εμπιστοσύνη που θεμελιώθηκε στη βάση των σχέσεων μεταξύ του στελεχιακού μας δυναμικού και των χρηστών των υπηρεσιών μας. Σχέσεις σεβασμού και κατανόησης στο προσωπικό πρόβλημα υγείας του καθενός και της καθεμίας ξεχωριστά. Μια εμπιστοσύνη που οικοδομήθηκε με τα χαρακτηριστικά της ποιότητας, της διαρκούς αναβάθμισης του εξοπλισμού, των υποδομών μας και του χαμηλού κόστους των υπηρεσιών μας, έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στις υποδομές μας κάθε συμπολίτης ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση.

Σε αυτή την πορεία η εταιρεία μας, τιμώντας την εμπιστοσύνη των κοινωνιών των περιοχών όπου αναπτύσσονται οι έξι μονάδες του Ομίλου μας, ανέπτυξε και αναπτύσσει διαρκώς προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την υγειονομική στήριξη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, κοινωφελών Ιδρυμάτων, Οργανισμών εθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης, αθλητικών σωματείων, δομών της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.ά.

Οι ίδιοι άνθρωποι (Διοίκηση και Στελεχιακό Δυναμικό), με τις ίδιες αρχές και αξίες, συνεχίζουμε αυτή την πορεία με το ίδιο πάντα Όραμα: Η κάθε μονάδα του ΟΜΙΛΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ να αποτελεί κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, να την εκφράζει, να την στηρίζει, να είναι η πρώτη και σταθερή επιλογή των συμπολιτών μας.

Η Διοίκηση του Ομίλου προέβη στην αλλαγή του λογοτύπου της εταιρείας και την υιοθέτηση ενός εταιρικού μηνύματος. Επιθυμία μας ήταν το νέο λογότυπο αλλά και το εταιρικό μήνυμα να αποτελούν τη δική σας επιλογή. Για το λόγο αυτό, απευθυνθήκαμε σε ένα μεγάλο πλήθος συμπολιτών μας ζητώντας τους να αποτυπώσουν τα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών που έλαβαν από τις μονάδες μας.

Η οπτικοποίηση αυτών των χαρακτηριστικών, με τη βοήθεια εξειδικευμένης εταιρείας του χώρου, έδωσε τα παρακάτω σχήματα:

eikona gia tin epistoli

Η σύνθεση των απόψεών σας μέσω των σχημάτων έδωσε το νέο λογότυπο του ΟΜΙΛΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ:

logo1

Μέσα από την ανωτέρω διαδικασία καταγραφής της γνώμης σας, προέκυψε η καθολική ανάγκη του καθενός και της καθεμίας, να γνωρίζουν για τη κατάσταση της υγείας τους έγκαιρα και έγκυρα. Ως εκ τούτου, το Εταιρικό μας Μήνυμα δεν μπορούσε να είναι άλλο από το «Έχει σημασία να γνωρίζεις».

logo2

Αγαπητοί συμπολίτες,

Το νέο λογότυπο και το εταιρικό μήνυμα του ΟΜΙΛΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ είναι αποτέλεσμα της δικής σας έκφρασης και της δικής σας επιλογής.

Η Διοίκηση και το Προσωπικό του Ομίλου, σας ευχαριστούν θερμά για τη συμμετοχή, τη συμβολή και την πρωτότυπη επιλογή σας.

Μαζί προχωράμε για μια ζωή με περισσότερη υγεία, ποιότητα, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

 

Για τον ΟΜΙΛΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

 

 

Ιωάννης Ν. Καραμηνάς

Πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος

Περισσότερα Άρθρα...